Gyászol a magyar labdarúgás


Nyolcvannégy évesen elhunyt Várhidi Pál, az Aranycsapat egykori tagja és a mindössze harminckét esztendős Fülöp Márton, huszonnégyszeres válogatott labdarúgó. Mindkettejük távozása csapás a magyar labdarúgás számára.

Nincs ez így jól.

Nem lehet hozzászokni az elmúláshoz. Elment ma egy harminckét éves kapus Fülöp Márton és egy legenda Várhidi Pál.

Rettenetes.

Búcsúzunk egy legendától és egy mindössze harminckét esztendős játékostól. A magyar labdarúgás egyik legnagyobb alakja Várhidi Pál és egy fiatalember, Fülöp Márton, aki előtt ott lehetett volna még az egész élet, sok-sok győztes meccsel, hagyott ma itt minket.

Nincs ez így jól.

Tudjuk, mindannyian tudjuk jól, hogy az elmúlás része az ember életének, de ezt akkor sem lehet megszokni, ezt nem lehet csak úgy feldolgozni.

Várhidi Pál az elmúlt esztendőkben idős kora miatt már háttérbe vonult, ám ő ennek ellenére is része volt a magyar labdarúgásnak. Tagja volt az Aranycsapatnak, játékosként és edzőként is bajnok volt az Újpesttel, sőt szakvezetőként egészen a Bajnokcsapatok Európa Kupájának (ma Bajnokok Ligája) elődöntőjéig vezette a lila-fehéreket. Ma egy magyar csapat és magyar edző számára utánozhatatlan siker. Főszereplője volt a magyar labdarúgásnak, amelynek most már legendája lett.

Fülöp Márton harminckét éves volt. Harminckettő. Minden esztendő mázsás súlyként szakad ránk. Ilyen fiatalon egy ember, egy sportoló egyszerűen nem halhat meg. Nem lehet. Tudtuk jól, hogy Fülöp Márton beteg és küzd az életéért. Bíztunk benne és szurkoltunk neki, mint korábban a pályán, hogy ismét győzzön, hogy élete legnagyobb diadalát ünnepelhesse. Két esztendővel ezelőtt mosolyogva nyilatkozott az NSO TV-nek arról, hogy jól van és, hogy a gyógyulásával erőt akar adni mindenkinek, aki hasonló betegségben szenved, mint ő. Fülöp Márton a válogatottban huszonnégy alkalommal szerepelt. A legtöbbet akkor, amikor Várhidi Péter – Várhidi Pál fia – volt a szövetségi kapitány.

Búcsúzunk egy legendától, a magyar labdarúgás pótolhatatlan alakjától és egy harminckét esztendős játékostól. Ma, amikor arra készültünk, hogy a sikerről, a győzelemről szólnak majd a hírek. A győzelemről, amelyben Várhidi Pál és Fülöp Márton egyformán hittek, amiért folyton küzdöttek.

Egészen a mai napig.

Nélkülük, de értük is kell ma tisztességgel harcolni Norvégiában. Hogy a válogatott mostani tagjai elmondhassák magukról, hogy Várhidi Pál és Fülöp Márton is büszke lenne rájuk.

https://nekrolog.blogstar.hu/./pages/nekrolog/contents/blog/22324/pics/lead_800x600.jpg
Halottaink,Hírek,Nekrológ
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?