Egy sirályhoz


Szerettem a sirályokat. Szép madarak. Sárga csőrükkel, csillogó fehér tollúkkal és kecses lábukkal beszédes színfoltok a tengerpartokon. Azonban amikor az 1 percre magára hagyott tányérunk tartalmát potom fél perc alatt magába kebelezte a szálloda teraszán egy szépen fejlett példány, elgondolkodtam azon a tézisen, miszerint az állatok sokkal inkább részei a valamikori természetnek, mint mi emberek.

Sirályom gyomortartalma ezek után rendelkezett 2 pár sült virslivel, 3 darab bundás kenyérrel, fél citrommal, 4 szelet sült baconszalonnával, némi kecsappal és jó pár szelet sajttal.

Azt hittem fel sem száll majd, ahogy a hirtelenjében két felnőtt ember kiadós reggelijét magába zárta, de nem így történt. Felszállt és vidám hangadással jelezte társainak, hogy gyertek-gyertek van itt még nektek is bőven ebből. Magas ívben szelte a levegőt, siklott a tenger felöl érkező hűs reggeli áramlatokkal, feszes szárnyaival vitorlázott a tenger felett. Egészen tíz percig.

Mert tíz perc múltán mintha kontrollt vesztett volna a levegő uralásában. Mozgása megtört. Kecses szárnyai zárva hulltak alá, és a madár szinte ájult öntudattalan állapotban ért földet.

Végignézve a jelenetet rájöttem, hogy elsőre felháborító tette, megmentette az életünket. Hiszen miután a sirály a tányérunkon landolt, nem csak attól a tápláléktól fosztott meg minket, amit ő maga megevett. De mert lábával minden mást is feldúlt az asztalon, nem csak ennivalót, de reggeliző helyet is cseréltünk. Sőt az ételek mennyisége is jelentősen csökkent. Nem csak aznap, de innentől kezdve a nyaralás végéig.

S bár a sirályokhoz fűződő eddigi zökkenőmentes kapcsolatomban most néhány kérdőjel bekerült, kiváló kontinentális reggelinktől elhunyt példánynak kívánom: Nyugodjon békében!

Címkék: Halottaink, Nekrológ
https://nekrolog.blogstar.hu/./pages/nekrolog/contents/blog/19562/pics/lead_800x600.jpg
Halottaink,Nekrológ
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?